На Херсонщині окупанти підірвали власний потяг із боєприпасами

Читать на русском
На Херсонщині на залізничній станції Каланчак росіяни підірвали свій власний потяг, який перевозив військову техніку та боєприпаси.
gur.gov.ua

На Херсонщині на залізничній станції Каланчак росіяни підірвали свій власний потяг, який перевозив військову техніку та боєприпаси.

Про це повідомляє портал ГУР Міноборони України.

Відомо, що потяг окупантів прибув на станцію 31 липня. Наступного дня близько 8 ранку російські війська розпочали розвантаження ешелону. З метою маскування процесу та захисту від ударів HIMARS окупанти застосували потужні засоби задимлення.

Окупанти активно стягують інженерні війська на ХерсонщинуЗагарбники активно перекидають інженерну техніку в окуповану Херсонську область після того, як ЗСУ влучно вдарили по переправах і мостах.

«Приблизно об 11:20 у районі проведення робіт пролунав вибух. Точно визначити його природу не вдалося через щільну димову завісу. Втім, одразу після вибуху ешелон без попередження почав рух у напрямку Криму. Особовий склад противника в паніці розбігся», - розповіли у ГУР.

За інформацією розвідки, вибух стався через необережне поводження з боєприпасами під час розвантаження або пожежі, яка виникла через невміле використання піротехнічних засобів під час створення димової завіси.

Також у ніч із 29 на 30 липня українські військові вдарили по російському залізничному ешелону, який прибув на станцію Брилівка. Він налічував більш ніж 40 вагонів із живою силою, технікою та боєприпасами.

Раніше в МВС повідомили, що росія стягує всі резерви на південь України і може розпочати штурм.

Нагадаємо, у Херсоні російські окупанти вкрали знамениту «кавунову баржу».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: