У Херсоні російські окупанти вкрали знамениту «кавунову баржу»

Читать на русском
Вкрадена росіянами баржа відома тим, що щороку саме на ній по Дніпру привозять до Києва знамениті херсонські кавуни
Фото з місця подійСкриншот

У тимчасово окупованому Херсоні російські загарбники продовжують красти українське майно. На цей раз в спробі відновити логістику, зламану після пошкодження мостів через Дніпро, росіяни вкрали найзнаменитішу в Україні баржу - «кавунову», на якій щороку до Києва доставляється 500 тонн кавунів.

Про це написали в одному з місцевих каналів в Telegram.

«В акваторії Дніпра помічена діяльність російських військових. Вони викрали два судна на Нібулоні (сухогруз або баржа) і транспортують їх буксирами в напрямку Херсона» - сказано в повідомленні.

Місцеві жителі в коментарях підтверджують, що окупанти вкрали ту саму баржу. Також Вони пишуть, що баржу женуть у бік Антонівського мосту. Очевидно, що окупанти планують використовувати її для транспортування особового складу і техніки з одного берега на інший.

Раніше в тимчасово окупованому Херсоні російські солдати вкрали пасажирський теплохід, пришвартований на Карантинному острові. Росіяни хочуть використовувати судно, як альтернативу виведеному з ладу Антонівському мосту.

За даними британської розвідки, поблизу Херсона загарбники встановили два понтонні мости і систему поромної переправи, щоб відновити свою логістику після останніх ударів ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: