Інвестори з Катару збудують університет гостинності на базі «університету Зеленського»

Читать на русском
В Україні з'явиться новий Університет гостинності – на базі президентського університету. Його допоможуть створити інвестори з Катару.
фото facebook Мінінфраструктури

Міністерство інфраструктури підписало меморандум із катарським інвестором Al Rayyan Tourism Investment Co. W.L.L. е. Він дасть можливість відкрити в Україні новий Університет гостинності.

Про це повідомила пресслужба міністерства у Facebook у вівторок, 14 грудня.

Які статки мають і скільки заробляють ректори десяти найпопулярніших вишів в УкраїніХто керує десяткою найпопулярніших вишів в Україні, яка у ректорів зарплата і чим вони володіють – на інфографіці.

Меморандум підписали 13 грудня. Його мета – залучення інвестицій, розвиток туристичної та готельної інфраструктури.

А сьогодні, 14 грудня, Україна та компанія-інвестор домовилися про створення Університету гостинності. Його буде створено на базі «Президентського університету».

«Спільно із інвесторами ми створимо умови не лише для розвитку інфраструктури, а й для людського капіталу. Нова освітня установа має стати частиною «Президентського університету», адже йдеться про інноваційні підходи та залучення найкращого світового досвіду», – розповів міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

Глава Держутризму Мар'яна Олеськів додала, що відкриття нового та сучасного Університету гостинності в Україні сприятиме підвищенню рівня освіти у туристичній галузі, «що призведе до збільшення кількості кваліфікованих працівників та дасть потужний поштовх для розвитку туризму загалом».

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський 31 травня підписав указ про створення президентського університету у Києві. Указ включає створення самого університету, архітектурної концепції, яка має бути покладена в техніко-економічне обґрунтування всього.

Початок навчання у виші заплановано на 1 жовтня 2023 року.

Зеленський вважає, що зарплата викладачів Президентського університету має становити щонайменше чотири тисячі доларів, або чотири тисячі євро.

У серпні уряд затвердив план заходів щодо створення Президентського університету.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: