Президент Литви прибув до Києва

Читать на русском
Президент Литви Гітанас Науседа прибув із візитом до Києва, де виступить у Верховній раді та зустрінеться з президентом України Володимиром Зеленським.

У День державності України президент Литви Гітанас Науседа прибув із візитом до Києва, де виступить у Верховній раді та зустрінеться із президентом України Володимиром Зеленським.

Про це він повідомив у Twitter у четвер, 28 липня.

Литва визнала вивезення українців до росії депортацією українського народуСейм Литви ухвалив резолюцію, в якій визнав вивезення українців до росії депортацією, спрямованою на знищення української ідентичності.

«Щойно приїхав до Києва. Цього особливого дня, коли Україна вперше відзначає День Державності, виступлю перед українським народом у Верховній Раді. Також зустрінуся з президентом України Володимиром Зеленським, вручу йому орден Вітовта Великого – найвищу державну нагороду Литви», - написав Науседа.

Нагадаємо, президент Литви Гітанас Науседа вважає, що розрив економічних зв'язків з росією виявився правильним кроком Вільнюса на тлі шантажу державою-агресором країн Заходу і закликав їх наслідувати литовський приклад.

При цьому в російській держдумі запропонували скасувати визнання незалежності Литви після того, як Литва визнала вивезення українців до росії депортацією українського народу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: