Світовим лідерам варто поїхати до Бородянки – Науседа

Читать на русском
Світові лідери мають поїхати до Бородянки Київської області та інших зруйнованих міст України, щоб побачити звірства російської армії під час війни.
twitter.com/GitanasNauseda

Світові лідери мають поїхати до Бородянки Київської області та інших зруйнованих міст України, щоб побачити звірства російської армії під час війни.

Про це під час брифінгу в аеропорту «Ясенка» поблизу Жешува після візиту в Україну заявив президент Литви Гітанас Науседа у четвер, 14 квітня, передає Укрінформ.

У Бородянці збудують тимчасовий проїзд через зруйнований містУ Бородянці Київської області шляховики створюють тимчасовий проїзд через зруйнований окупантами міст.

Разом із ним на брифінгу були президенти Польщі Анджей Дуда, Латвії Егілс Левітс та Естонії Алар Каріс.

«Я вважаю, що іншим світовим лідерам варто поїхати до Бородянки та інших місць і побачити все на власні очі. Ймовірно, це призведе до рішучіших дій з боку Євросоюзу», - наголосив Науседа.

На його думку, західний світ має позбутися ілюзій, що режим путіна можна перемогти дипломатичними кроками. Він переконаний, що необхідно запровадити жорсткіші санкції проти росії, а «не зупинятися на півдорозі».

Науседа також додав, що Україні потрібно надати чітких перспектив євроінтеграції. Пріоритетом №1 у короткостроковій перспективі Науседа назвав направлення в Україну військової допомоги.

Президент Дуда також наголосив, що Україна потребує зараз гуманітарної, політичної та військової допомоги. Він зазначив, що зараз потрібний серйозний діалог про створення фонду відновлення України.

«Цю фінансову підтримку має надати ЄС, має надати світ. Я вірю, що як міжнародне співтовариство ми впораємося із цим завданням», - заявив Дуда.

Нагадаємо, президенти Польщі та країн Балтії прибули до Києва напередодні потягом. Вони відвідали зруйновану Бородянку на Київщині.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: