Науседа вручив Зеленському найвищу нагороду Литви

Читать на русском
У четвер, 28 липня, у стінах українського парламенту президент Литви Гітанас Науседа вручив українському лідерові Володимиру Зеленському найвищу нагороду Литовської Республіки.

У четвер, 28 липня, у стінах українського парламенту президент Литви Гітанас Науседа вручив українському лідерові Володимиру Зеленському найвищу нагороду Литовської Республіки – Орден Вітовта Великого.

Про це повідомив у Telegram народний депутат Олексій Гончаренко та оприлюднив фото нагороди, а також відео урочистого її вручення.

Президент Литви заявив, що ця нагорода належить Зеленському та всьому українському народу.

Нагадаємо, у День державності України президент Литви Гітанас Науседа прибув із візитом до Києва, де виступив у Верховній раді та зустрівся з президентом України Володимиром Зеленським.

Також зазначимо, президент Литви Гітанас Науседа вважає, що розрив економічних зв'язків з росією виявився правильним кроком Вільнюса на тлі шантажу державою-агресором країн Заходу і закликав їх наслідувати литовський приклад.

При цьому в російській держдумі запропонували скасувати визнання незалежності Литви після того, як Литва визнала вивезення українців до Росії депортацією українського народу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: