155-й день війни: де російські війська намагалися проводити штурмові дії

Читать на русском
Війська рф основні зусилля зосередили на встановленні повного контролю над територіями Луганської та Донецької областей, утриманні захоплених районів Херсонської та частини Харківської, Запорізької та Миколаївської областей.

Російські війська безуспішно намагалися вести штурмові дії у напрямках Довгеньке – Мазанівка та Пасіка – Долина на Слов'янському напрямку, Клинове – Бахмут та Миронівський – Семигір'я на Бахмутському напрямку, Брускінське – Білогірка на Південнобузькому напрямку.

Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу.

«Основні зусилля противник зосереджує на встановленні повного контролю над територіями Луганської та Донецької областей, утриманні захоплених районів Херсонської та частини Харківської, Запорізької та Миколаївської областей, створення сприятливих умов для відновлення наступу на окремих напрямках, а також блокуванні морських комунікацій України у Чорному морі», – повідомили у Генштабі.

На Волинському та Поліському напрямках фіксується проведення інженерного обладнання позицій підрозділів, що прибули на ротацію.

Є інформація, що на Сіверському напрямку ФСБ росії посилює контррозвідувальні заходи у прикордонних з Україною районах.

На Харківському напрямку зафіксовано артилерійські обстріли в районах населених пунктів Харків, Дементіївка, Мосьпанове, Соснівка, Уди, Черкаські Тишки, Старий Салтів, Циркуни, Протопівка, Злочів, Руські Тишки, Петрівка, Пришиб, Прудянка та Калинове. Ворог завдав авіаудару неподалік від Руських Тишек.

У Білому домі оцінюють втрати росії на війні у понад 75 тисяч убитих та пораненихЗа оцінкою адміністрації Байдена, 75 тисяч росіян було або вбито, або поранено на війні в Україні. При цьому навесні чисельність російських військ в Україні досягала 150 тисяч, отже, приблизно половина вже може бути виведена з ладу.

На Слов'янському напрямі, з метою пошуку слабких місць в обороні наших підрозділів, окупанти вели штурмові дії у напрямках Довгеньке – Мазанівка та Пасіка – Долина – успіху не мали. Артилерійські обстріли відзначені в районах населених пунктів Андріївка, Норцівка, Богородичне, Чепіль, Велика Комишуваха, Петрівське та Гусарівка.

На Краматорському напрямі супротивник активних дій не вів. Обстріляв з артилерії райони Закотного, Верхньокам'янського та Тетянівки. Завдав авіаудар біля Серебрянки.

На Бахмутському напрямку ворог намагається покращити тактичне становище, проте ЗСУ відбили штурмові дії за напрямами Клиново – Бахмут та Миронівський – Семигір'я та змусили окупантів відступити.

На напрямі Відродження – Вершина противник має частковий успіх, закріплюється на південний схід від населеного пункту Вершина. Спроба просунутися у напрямку Володимирівка – Соледар та Стряпівка – Соледар завершилася для росіян провалом.

На Авдіївському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках активних дій ворог не вів. З метою посилення угруповання військ у Запорізькому напрямку перекидає додаткові підрозділи.

Артилерійські обстріли зафіксовані в районах населених пунктів Времівка, Красногорівка, Мар’їнка, Новокалинове, Опитне, Степногірськ, Білогір’я, Володимирівка, Велика Новосілка, Микільське, Малинівка та Первомайське. Авіацію окупанти задіяли біля Авдіївки, Мар’їнки, Павлівки, Камʼянського та Малих Щербаків.

На Південнобузькому напрямку противник зосереджує зусилля на утриманні зайнятих рубежів та поверненні втрачених позицій на Криворізькому напрямку.

В акваторії Чорного моря, поза пунктами базування, знаходяться три носії крилатих ракет морського базування типу «Калібр».

Українські військові відбили штурм у напрямі Брускінське – Білогірка – окупанти зазнали втрат і відійшли.

Нагадаємо, секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що ЗСУ можуть завдати ударів по території росії, а саме по об'єктах, звідки здійснюються обстріли території України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: