Зеленський закликав нагадати росіянам про 40 тисяч убитих в Україні окупантів

Читать на русском
Російська влада приховує від населення розміри реальних втрат окупаційного контингенту в Україні - доведеться українцям доносити до росіян правду про це
Володимир Зеленськийpresident.gov.ua

Російські окупанти масово вмирають в Україні. Однак російська влада не повідомляє народу росії про те, що вже майже 40 тисяч окупантів загинуло в боях проти української армії. Повідомити про втрати росіян доведеться українцям.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський у своєму відеозверненні за підсумками 26 липня.

Росія намагається набрати в армію найманців із Центральної Азії – ГУРРФ намагається набрати найманців на війну з-поміж громадян країн Центральної Азії, а також ув'язнених.

«Вже чотири місяці російська держава не повідомляла своїм громадянам жодної інформації – навіть відцензурованої – про втрати окупаційного контингенту. Повне мовчання. Нічого не публікувалося і не говорилося в численних інтерв'ю і виступах на політичному і військовому рівнях. Втім, ця кількість вже майже 40 тисяч - стільки людей російська армія втратила вбитими за час від 24 лютого. А ще десятки тисяч поранених, покалічених. Якщо російська держава не говорить цього офіційно, і навіть в загальних рисах, то це означає, що кожен і кожна, хто зберіг будь-які контакти в росії або інформаційний вплив на їх суспільство, повинен доносити цей простий факт до тих, до кого може. 40 тисяч одних тільки вбитих окупантів» - зазначив він.

Згідно з даними Пентагону, російські війська щодня втрачають сотні людей на війні в Україні, в тому числі вбиті в цілому тисячі лейтенантів і капітанів.

Збройні Сили України з початку повномасштабного вторгнення росії та по сьогоднішній день розгромили в цілому п'ять загальновійськових армій російських збройних сил.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: