По Затоці війська рф сьогодні випустили більш ніж 10 ракет – ЗСУ

Читать на русском
Вранці у вівторок, 26 липня, війська рф атакували район Затоки на Одещині - російська авіація випустила 13 ракет.

Вранці у вівторок, 26 липня, війська рф атакували район Затоки на Одещині - російська авіація випустила 13 ракет.

Про це повідомив речник Командування Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат під час брифінгу.

«За нашою інформацією, те, що сталося рано вранці – були завдані ударів літаками Су-35 і Су-30 з акваторії Чорного моря. Базування літаків – аеродром Ахтубінськ. Близько половини п'ятого було трьома цими літаками завдано ударів ракетами Х-59, вилетіло 5 ракет переважно по Одещині, району Затоки та інші місця», - розповів Ігнат.

Лавров заявив, що удар по Одеському порту «не суперечить» зерновій угодіЛавров заявив, що домовленості у Стамбулі не забороняють росії продовжувати свою війну в Україні. За його словами, рф не порушила угоди, вдаривши по Одеському порту.

За інформацією ЗСУ, вже за півгодини після цього відразу ж 10 далеких бомбардувальників Ту-22М3 завдали ще вісім ударів ракетами Х-22 із акваторії Чорного моря.

«Вже в районі 5:00, за півгодини, одразу ж 10 літаків Ту-22М3, це бомбардувальники, район їхнього базування – на півночі від України, аеродром Шайківка, рф. Вони перелетіли до акваторії Чорного моря і звідти також завдали 8 ударів ракетами Х-22. Переважно теж по Одеській області, район Затоки, де знаходиться всім відомий міст», - повідомив Ігнат.

Нагадаємо, вранці 26 липня російські війська завдали по півдню України, зокрема Одеській та Миколаївській областям, масованого ракетного удару.

Також армія росії вдарила по двох районах Дніпропетровської області.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: