В одній з областей поліція вилучила у місцевих жителів два танки – МВС

Читать на русском
Проблема контролю обігу зброї в країні зараз стоїть дуже гостро. На руках у населення безліч зброї
Ілюстративне фотоDefense Express

В Україні на руках знаходиться велика кількість зброї, в тому числі й важкої. Так, в одній з північних областей України днями правоохоронні органи виявили та вилучили у місцевих жителів два російських танки. Якими шляхами потрапила до місцевих бронетехніка окупантів - невідомо.

Про це розповів заступник міністра внутрішніх справ України Євген Єнін в інтерв'ю виданню Телеграф.

«Наші поліцейські вилучають велику кількість зброї, боєприпасів, навіть бойової техніки. Буквально кілька днів тому в одному з північних регіонів у місцевого населення вилучили два трофейних танки. Ми спонукаємо населення передавати віджату техніку нашим Збройним силам» - розповів він.

Опитування про вільне володіння зброєю: 59% користувачів «Дії» підтримали легалізаціюУ додатку Дія 59 відсотків українців проголосували за право на вільне володіння зброєю та носіння її у громадських місцях.

Єнін додав, що проблема контролю обігу зброї в країні зараз стоїть дуже гостро. На руках у населення безліч зброї, як стволів, які лунали на початку російського вторгнення, так і трофейного озброєння. Все це має бути зареєстровано, поставлено на облік, або передано українській армії.

«Ми думаємо сформувати реєстр осіб, яким видано зброю, зробити його цифровим, доступним на планшеті для кожного поліцейського, який несе службу на блокпості. Щоб було легко ідентифікувати кожну одиницю зброї, як вітчизняного зразка, так і трофейну, яка так само має бути зареєстрована» - запевнив він.

Нагадаємо, глава МВС Денис Монастирський вважає, що війна з Росією і роздача тисяч одиниць зброї силам оборони є доказом того, що громадяни України можуть поводитися зі зброєю. Тому обмеження на носіння і зберігання зброї слід послабити.

Водночас голова Національної поліції Ігор Клименко вважає, що питання права українців на володіння зброєю для власного захисту потрібно вирішувати після врахування всієї зброї, яка є у них зараз.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: