«Армія дронів»: ЗСУ незабаром отримають надсучасні безпілотники

Читать на русском
Україна підписала перші договори на 260,5 млн. гривень на закупівлю безпілотників для ЗСУ в рамках проекту Армії дронів.

Україна підписала перші договори на 260,5 млн. гривень на закупівлю безпілотників для ЗСУ в рамках проекту «Армії дронів».

Про це у понеділок, 25 липня, повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Британія відправить Україні безпілотники, РЛС та артилерію – МіноборониВже найближчими тижнями Британія передасть Україні безпілотники, артилерію та радіолокаційні станції.

Так, ЗСУ отримають 78 мультикоптерів Matrice, які оснащені технологією штучного інтелекту. Вони вміють записувати високоякісні відео, фокусуватись на цілях та дистанційно визначати потенційну небезпеку.

Також українські військові отримають дві наземні системи для 20 ударних дронів-камікадзе Warmate, які придбали завдяки ініціативі Monobank. Федоров зазначив, що на них можна буде малювати маркером – залишати послання окупантам.

«Ну і суперзірка закупівлі — 20 Fly Eye, одні з найкращих дронів-розвідників в світі. Ми придбали їх в тому числі завдяки дуже великому внеску від підприємця у сфері космічних технологій Максима Полякова, який добре розуміє важливість технологічної переваги на фронті», - зазначив Федоров.

За його словами, Поляков перерахував на «Армію дронів» понад 100 млн. гривень.

Нагадаємо, ЗСУ отримали перші німецькі танки Gepard. У Міноборони розповіли, коли Україна зможе отримати танки Leopard та Abrams.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: