Росіяни збили власний безпілотник і спробували видати за знищений «Байрактар»

Читать на русском
Російська протиповітряна оборона помилково збила на Харківщині свій безпілотник і спробували видати його останки за збитий український Байрактар.
Ілюстративне фотоджерело: BBC

Минулої доби, 13 березня, російськими військовими був збитий свій же російський безпілотник, але вони доповіли керівництву про знищення українського БПЛА «Байрактар».

Про це головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний повідомляє у Facebook.

«Ця війна доводить, як далеко ми просунулися вперед за останні роки. Сьогодні армія РФ за рівнем професіоналізму - це ми зразка початку 2014-го. Показовим прикладом їхньої «військової майстерності» є історія зі «збитим» українським Байрактаром», - йдеться у зверненні Залужного.

Зазначається, що 13 березня о 9:32 в районі Веселе Харківської області підрозділом протиповітряної оборони 6 армії ЗС РФ з ЗРК «ТОР» на висоті 3200 м був збитий російський БПЛА, який висувався для проведення розвідки на харківському напрямку. При цьому російські військовослужбовці протиповітряної оборони доповіли керівництву про знищення БПЛА «Байрактар» наших Збройних сил.

Проблеми не будуть критичними: військовий експерт оцінив загрози для КиєваВійськовий експерт Олег Жданов вважає, що українське військо найближчим часом піде у контрнаступ, а говорити про штурм української столиці недоречно навіть за наявності сирійських найманців.

Згідно зі словами Залужного, результати розслідування причин зникнення російського безпілотника довели факт його збиття власним ЗРК ППО, проте командування армії вирішило приховати цю інформацію.

Нагадаємо, що під Мелітополем ЗСУ знищили величезну колону техніки і штаб окупантів.

Раніше ми повідомляли, що Росія просить Китай про військову допомогу у війні проти України.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: