Після ударів ЗСУ окупанти возять боєприпаси під виглядом «гуманітарки» – розвідка

Читать на русском
Російські військові доставляють боєприпаси на територію України під виглядом цивільних вантажів.
Головне управління розвідки Міністерства оборони України

Російські військові доставляють боєприпаси на територію України під виглядом цивільних вантажів.

Про це повідомляє українська розвідка.

Після ударів ЗСУ по складах боєприпасів росіян, розташованих на тимчасово окупованих територіях Херсонської області, окупанти маркують воєнні вантажі як «гуманітарну допомогу». Відомо, що до Херсонської області заїхали понад 20 «цивільних» вантажівок КамАз.

«Всі вони пофарбовані в білий колір з нанесеними на двері кабіни прапорами рф та символікою політичної партії «єдина росія». Реальний доставлений вантаж – боєприпаси ствольної артилерії та РСЗВ. Нові склади боєприпасів облаштовуються в цивільних будівлях – закладах культури та освіти», – зазначають у повідомленні.

Водночас окупанти вводять додаткові обмеження для дислокованих в Херсоні підрозділів. Зі стройового плацу Херсонського факультету Одеського державного університету внутрішніх справ прибрали легкову та вантажну техніку, яка кілька місяців знаходилась там. Особовий склад розмістили на 1 поверсі та в підвальному приміщенні. У зв'язку з очікуванням обстрілів з боку ЗСУ периметр посилено охороняється, виставлено позиції снайперів, які постійно спостерігають за приватними та багатоповерховими будинками.

Відтепер російським військовим заборонено переміщувати військову техніку у світлу пору доби.

«У зв’язку з цим проводяться роботи з переобладнання наявних транспортних засобів до пересування у темний час доби, а також здійснюється маскування транспорту», – додають у розвідці.

Нагадаємо, українські війська продовжують наступати в Херсонській області, на захід від річки Дніпро. Окупанти намагаються уповільнити наступ ЗСУ, використовуючи артилерійський вогонь уздовж річки Інгулець.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: