На блокпосту у Василівці, де не пропускають українців, померло вже чотири людини

Читать на русском
На виїзд очікують мешканці Мелітополя, Херсона та інших тимчасово окупованих територій півдня країни. Більшість людей ночує на узбіччі дороги вже 5 діб.
Ілюстративне фото

Російські окупаційні війська вже тривалий час не випускають людей на російському блокпосту в Василівці, тому люди вимушені стояти в спеку та без їжі по кілька діб. Це вже призвело до смерті 4 людей.

Про це повідомив міський голова Мелітополя Іван Федоров.

«У колоні на виїзд з тимчасово окупованих територій понад 1200 авто. Більшість людей ночує на узбіччі дороги вже 5 діб. У літню спеку, без житла і нормальної їжі, без доступу до лікарні й «швидкої допомоги». За останні 2 дні через такі нелюдські умови померло 4 людини», - написав він.

Окупанти в Мелітополі готуються до наступу ЗСУ – мерВійська рф почали зміцнювати оборону в окупованому Мелітополі, оскільки вони готуються до наступу ЗСУ.

При цьому, як зазначив Федоров, він разом із центральними органами влади зробив звернення до ворожої сторони із проханням відкрити «зелений» коридор для евакуації населення. Проте, згідно його словами, країна-агресор відповіла, що ніхто з мелітопольців не хоче виїжджати з міста і потреби в коридорі немає.

Згідно з інформацією журналістів, на виїзд очікують мешканці Мелітополя, Херсона та інших тимчасово окупованих територій півдня країни.

Раніше ми повідомляли, що на блокпостах Василівки виникають величезні черги з понад 1500 автомобілів, тому що окупанти їх не пропускають та використовують людей як живий щит.

Нагадаємо, що в Запорізькій ОВА розповіли, скільки мешканців області залишаються в полоні загарбників.

Також повідомлялося про те, що у бік Запоріжжя рухаються колони з окупантами з технікою, раніше російські військові перебували на кордоні Донецької та Запорізької областей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: