Справа заводу «Краян»: ексдепутату Одещини призначили безоплатного захисника

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив клопотання прокурора САП про призначення обвинуваченому захисника за призначенням.
Анатолій Коломієць

Вищий антикорупційний суд за проханням антикорупційного прокурора призначила безоплатного захисника колишньому депутату Кілійської районної ради Одеської області Анатолію Коломійцю, якого підозрюють у причетності до заволодіння коштами бюджету Одеси на купівлі будівель збанкрутілого заводу «Краян».

Таке рішення 23 червня ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання прокурора Андронової А.В. - задовольнити. Доручити Регіональному центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у місті Києві призначити у кримінальному провадженні №12017161500003800 від 25 листопада 2017 року обвинуваченому (Анатолію Коломійцю – ред.) адвоката для здійснення захисту за призначенням», – йдеться в рішенні.

Прокурорка САП зазначила, що у зв'язку з відсутністю захисника обвинуваченого друге засідання поспіль та не укладення договору із новим захисником наявні усі підстави для призначення захисника із центру надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Обвинувачений Коломієць зазначив, що не зміг знайти нового захисника через виїзд багатьох людей за кордон та складність цієї справи. Окрім того, він розраховував, що захисник Каранда О.О. все ж віднайде можливість продовжити здійснювати його захист. На сьогодні обвинувачений зазначив, що займається пошуками захисника. Втім суд вирішив призначити йому безоплатного.

Нагадаємо, за версією слідства, Одеський міський голова Геннадій Труханов у період з липня по грудень 2016 року спільно з іншими посадовцями Одеської мерії та представниками приватної компанії заволоділи коштами місцевого бюджету міста Одеси в сумі 92 млн грн. Корупційну схему, на переконання детективів, реалізовано під виглядом купівлі будівлі збанкрутілого заводу «Краян» за завідомо завищеною вартістю. В подальшому сплачені кошти планували легалізувати через підприємство з ознаками фіктивності, засновник та керівник якого, як встановило слідство, наразі проживає на непідконтрольній території Луганської області. Детективи НАБУ та прокурори САП стали на заваді цим планам, ініціювавши у грудні 2016 року накладення арешту на кошти, сплачені із місцевого бюджету Одеси.

Пізніше у цій справі встановили організатора та інших учасників схеми. Зокрема, за даними слідства, екснародний депутат Олександр Дубовой є організатором схеми. Крім нього, про підозру повідомили депутату Одеської обласної ради Олегу Бабенку, ексдепутату Кілійської районної ради Одеської області Анатолію Коломійцю та Поповій.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: