РФ використовує ППО для наземних атак через брак спеціальних ракет: у розвідці розповіли, чим це може загрожувати

Читать на русском
Росії не вистачає ударних ракет, тому вона використовує ППО для наземних атак. Проте існує висока ймовірність того, що ця зброя не потрапить у ціль і спричинить жертви серед цивільного населення.
Ілюстративне фото

Росія збільшила використання ракет протиповітряної оборони як допоміжний засіб для наземних атак через гостру нестачу спеціалізованих ракет.

Про це повідомляє Міноборони Британії з посиланням на дані розвідки.

Так, за інформацією розвідки, росія майже напевно розгорнула стратегічні системи ППО С-300 та С-400, призначені для знищення літаків та ракет на великих відстанях, недалеко від України з початку вторгнення.

«Ця зброя має відносно невеликі боєголовки, призначені для ураження літаків. Вони можуть становити значну загрозу військам у відкритих та легких будівлях, але навряд чи проникнуть через укріплені конструкції. Існує висока ймовірність того, що ця зброя не потрапить у цілі і призведе до жертв серед цивільного населення, тому що ракети не оптимізовані для цієї ролі, а їхні екіпажі будуть мало підготовлені для таких місій», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, як заявили в українській розвідці, армія рф на сьогоднішній день використала більше половини своїх запасів високоточного озброєння, які були до війни. Але лишилося ще багато радянських запасів.

За підрахунками видання Forbes, у росії залишилося понад 2 тисячі старих ракет і їх може вистачити ще на кілька місяців бомбардувань.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: