Названа кількість абітурієнтів-бюджетників вступної кампанії-2021

Читать на русском
В Україні у цьому році на бюджетну форму навчання зараховано майже 60 тисяч абітурієнтів, повідомили у МОН.
КНУ ім Шевченкафото з відкритих джерел

В Україні у цьому році на бюджетну форму навчання зараховано майже 60 тисяч абітурієнтів.

Про це повідомляє пресслужба МОН у вівторок, 10 серпня.

Вступна кампанія: як з роками змінюється кількість абітурієнтів та обсяги держзамовленняЯк з роками змінювалась кількість вступників та обсяг державного замовлення у закладах вищої освіти, дивіться на інфографіці Слово і діло.

«Кількість зарахованих на основі повної загальної середньої освіти на бакалавра (магістра медичного, фармацевтичного та ветеринарного спрямувань) становить 58 тисяч 698 осіб, на молодшого бакалавра - 467 осіб», - йдеться в повідомленні.

За даними державного підприємства «Інфоресурс», в рейтингу вищих навчальних закладів за кількістю зарахованих на бюджет перше місце займає Національний технічний університет «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» (3 тис. 911 осіб).

Наступні в рейтингу такі виші: 2 місце - Київський національний університет імені Тараса Шевченка (3 тис. 66 осіб); 3 місце - Національний університет «Львівська політехніка» (2 тис. 448 осіб); 4 місце - Львівський національний університет імені Івана Франка (2 тис. 259 осіб); 5 місце - Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна (1 тис. 245 осіб).

Після п'ятірки лідерів йде Національний авіаційний університет (1 тис. 215 осіб); 7 місце - Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут» (1 тис. 215 осіб); 8 місце - Харківський національний університет радіоелектроніки (1 тис. 48 осіб.

Нагадаємо, Кабінет міністрів у 2021 році виділив майже 189 бюджетних місць для вступу до вишів на бакалаврат, магістратуру та аспірантуру.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: