Росіяни намагаються створити умови для наступу на Бахмут та захоплення Вуглегірської ТЕС – Генштаб

Читать на русском
Окупанти ведуть бойові дії за напрямами населених пунктів Берестове, Вершина та Новолуганське, провели невдалу розвідку боєм у районі Новоселівки Другої та наступ у напрямку Микільського.

Російські війська ведуть бойові дії на Бахмутському напрямку, щоб створити умови для наступу на Бахмут та оволодіння територією Вуглегірської ТЕС. Бойові дії також йдуть за напрямами населених пунктів Берестове, Вершина та Новолуганське.

Про це йдеться у зведенні Генштабу.

На Волинському, Поліському та Сіверському напрямах суттєвих змін у діяльності противника не відзначається.

На Харківському напрямку ворог здійснював вогневе ураження в районах населених пунктів Мосьпанове, Петрівка, Руські Тишки, Базаліївка, Печеніги, Циркуни, Питомник, Дементіївка, Коробочкине та Прудянка.

На Слов'янському напрямку обстріли з танків та артилерії зафіксовано поблизу Долини, Краснопілля, Костянтинівки, Чепіля, Гусарівки та Адамівки.

Біля Антонівського мосту у Херсоні стався вибух: горить склад БК окупантівЗСУ завдали удару по складі боєприпасів російських окупантів у Херсоні, біля Антонівського мосту.

На Донецькому напрямку агресор обстріляв із ствольної та реактивної артилерії райони населених пунктів Краматорськ, Сіверськ, Серебрянка, Григорівка, Верхньокам'янське, Спірне, Івано-Дар'ївка. Завдав авіаційний удар неподалік Верхньокам'янського. Веде штурмові дії у напрямку Івано-Даріївки, бойові дії продовжуються.

На Бахмутському напрямку окупанти ведуть бойові дії з метою створення умов для проведення наступу на місто Бахмут та оволодіння територією Вуглегірської ТЕС.

Росіяни зі ствольної та реактивної артилерії та танків вчиняли обстріли в районах населених пунктів Берестове, Білогорівка, Яковлівка, Покровське, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Весела Долина, Кодема. Противник завдав авіаударів по Берестовому, Яковлівці, Бахмуту, Вершині, Нью-Йорку та Покровському.

Продовжуються бойові дії за напрямами населених пунктів Берестове, Вершина та Новолуганське.

На Авдіївському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках відмічені обстріли в районах населених пунктів Новобахмутівка, Вугледар, Новопіль, Полтавка, Гуляйполе, Кам’янське та низки інших. Противник завдав авіаудару біля Авдіївки.

Також окупанти проводили розвідку боєм у районі Новоселівки Другої та наступ у напрямку Микільського – успіху не мали та відійшли.

На Південнобузькому напрямку ворог підтримує високу інтенсивність ведення розвідки безпілотними літальними апаратами. В акваторії Чорного моря поза пунктами базування знаходяться три носії крилатих ракет «Калібр».

У Генштабі зазначили, що у підрозділах противника відзначається брак боєприпасів, харчів та води.

Крім того, є інформація, що командування північного флоту російської федерації проводить профілактичні заходи у зв'язку з дуже низьким рівнем військової дисципліни у підрозділах, які залучали та планують залучити до бойових дій в Україні, – процвітає пияцтво та непокора наказам командирів.

Нагадаємо, за даними Інституту вивчення війни, росія на даному етапі військової кампанії зосередиться на спробах оволодіти Сіверськом та Бахмутом у Донецькій області.

За словами Андрія Єрмака, Україна має закінчити війну до холодів, забезпечивши до тих пір військовий розгром окупантів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: