Єрмак перерахував країни, які можуть стати гарантами безпеки для України

Читать на русском
Україні на шляху до НАТО необхідні гарантії безпеки, які можуть надати країни-партнери – це держави, які зараз забезпечують країну озброєнням та іншими видами допомоги.

Україні на шляху до НАТО необхідні гарантії безпеки, які можуть надати країни-партнери – це держави, які зараз забезпечують країну озброєнням та іншими видами допомоги.

На цьому наголосив глава Офісу президента України Андрій Єрмак в інтерв'ю НВ.

За його словами, коли війна завершиться, Україна залишиться із декларативною позицією у Конституції, що ми йдемо до НАТО.

Німеччина обговорює з союзниками гарантії безпеки для УкраїниНімеччина обговорює гарантії безпеки для України зі своїми союзниками, готуючись до періоду після завершення війни.

«Ми повинні мати гарантії до того моменту, коли ми або опинимося в НАТО, ми не відмовляємося від цього, або буде якийсь інший оборонний альянс із нашими міжнародними друзями та партнерами. Тому ми запропонували країнам, що хотіли б, щоб на шляху до НАТО вони надали нам ці гарантії безпеки», - сказав Єрмак.

Він додав, що сьогодні влада веде переговори насамперед із такими країнами, як США, Велика Британія, Франція, Німеччина, Італія, Польща, Туреччина, Австралія, тощо.

«Я не говорю, що вони сказали: так, ми готові. Нам Будепаштський меморандум №2 не цікавий. Думаю, що це буде така конструкція, яка матиме велику угоду з багатьма учасниками, а потім додатково будуть двосторонні, більш детальні договори, з нашими партнерами. Сьогодні про зацікавленість у таких договорах заявила і Велика Британія, і Польща, в принципі ми говоримо також і зі США», - зазначив голова ОП.

Раніше представники рятувальних служб України, Польщі, Естонії, Литви та Латвії підписали меморандум про взаєморозуміння та підтримку в умовах зовнішньої збройної агресії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: