У Генштабі розповіли, біля яких населених пунктів ЗСУ відбили штурми окупантів

Читать на русском
ЗСУ відбили штурми ворога на Донецькому та Бахмутському напрямках, а також у районах населених пунктів Кам'янка, Новомихайлівка та Вугледар.

Збройні сили України відбили штурмові дії росіян у районах населених пунктів Верхньокам’янське, Спірне та Серебрянка на Донецькому напрямку, а також у районі Кам'янки, Новомихайлівки та Вугледару. Невдалими для окупантів виявилися спроби штурмів у районах Новолуганського, Семигір'я та Вуглегірської ТЕС на Бахмутському напрямку.

Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу.

На Волинському та Поліському напрямках без змін.

На Сіверському напрямку ворог періодично проводить повітряну розвідку та артилерійські обстріли позицій наших військ у прикордонних районах Чернігівської та Сумської областей.

На Харківському напрямку ворог намагається не допустити просування наших військ у бік державного кордону. Здійснював обстріли в районах Харкова та населених пунктів Дергачі, Печеніги, Прудянка, Руські Тишки, Питомник, Коробочкине. Наніс авіаудари біля Верхнього Салтова та Рубіжного.

Глава Міноборони вважає реальним закінчення війни до кінця рокуОлексій Резніков вважає реальним закінчення війни до кінця 2022 року, якщо партнери України продовжуватимуть допомагати.

На Слов'янському напрямку противник обстріляв з артилерії райони населених пунктів Новомиколаївка, Дібровне, Костянтинівка, Богородичне, Мазанівка, Курулька, Чепіль, Вірнопілля, Нова Дмитрівка та інших. Наніс авіаудар неподалік Богородичного.

На Донецькому напрямку підрозділи супротивника обстріляли цивільну та військову інфраструктуру в районах населених пунктів Донецьке, Сіверське, Верхньокам'янське, Григорівка, Івано-Даріївка, Спірне та інші.

Ворог намагається вести штурмові дії неподалік Григорівки – бої продовжуються. Штурмові дії в районах населених пунктів Верхньокам’янське, Спірне та Серебрянка ЗСУ успішно відбили.

На Бахмутському напрямку обстріли зафіксовано поблизу Берестового, Курдюмівки, Веселої Долини, Соледара, Бахмута, Вершини, Травневого та території Вуглегірської ТЕС. Ворог вів штурмові дії в районах Новолуганського, Семигір'я та Вуглегірської ТЕС – успіху не мав і відійшов.

На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках окупанти обстрілювали позиції наших військ з мінометів, ствольної та реактивної артилерії зокрема у районах населених пунктів Кам'янка, Авдіївка, Красногорівка, Новомихайлівка, Кам'янське, Малі Щербаки. Нанесли авіаудари неподалік Новоданилівки та Новоандріївки.

У Генштабі зазначили, що всі спроби ворожих штурмів у районах населених пунктів Кам'янка, Новомихайлівка та Вугледар ЗСУ звели нанівець – окупанти із втратами відійшли.

На Південнобузькому напрямку тривають обстріли із застосуванням ствольної та реактивної артилерії по лінії зіткнення.

Нагадаємо, в ISW вважають, що путін міг наказати російським військам захопити Харків та решту неокупованої Харківської області. В Офісі президента вже відреагували на цю загрозу.

Як писало видання The New York Times, у кремлі сигналізують про перехід до більш агресивної фази війни проти України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: