Падіння українського літака у Греції: перші подробиці (оновлено) (доповнено)

Читать на русском
У Греції розбився український транспортний літак Ан-12, який перевозив небезпечний вантаж із Сербії до Йорданії.
reuters.com

Біля міста Кавала на півночі Греції, в ніч з 16 на 17 липня розбився український літак Ан-12, який здійснював комерційний рейс із Сербії до Йорданії, перевозячи боєприпаси.

Про це повідомляє грецький телеканал ERT.

Як зазначається, інцидент стався незадовго до 23:00 за місцевим часом. Управління цивільної авіації Греції отримало повідомлення про проблему з одним із двигунів літака, який попросив дозволу на термінову посадку.

У Греції впав український транспортний літак Ан-12 – ЗМІЗараз на місці події працюють рятувальники. На борту літака перебувало вісім членів екіпажу, їх доля поки що залишається невідомою

Ан-12 запропонували сісти в аеропорту або Салонік, або Кавали. Літак обрав останній варіант і почав спускатися, після чого з ним пропав зв’язок. Він упав за 40 кілометрів на захід від аеропорту Кавали. Деякі очевидці чули вибухи незабаром після падіння.

Згідно з даними ERT, на борту Ан-12 перебували від восьми до десяти пасажирів, які перевозили 12 тонн «небезпечного вантажу» – ймовірно, йдеться про снаряди. Після падіння літака в сусідніх населених пунктах зникло світло.

На місці аварії спалахнула пожежа, чути сильний запах пального й видно густий дим. Але вогнища невеликі й ризику повторного займання немає. Через дим деяким пожежникам довелося звернутися по медичну допомогу.

За останньою інформацією, екстрені служби за допомогою безпілотника вивчають місце аварії, щоб дати інформацію піротехнікам і рятувальникам. Правоохоронці розраховують, що інформація з «чорного ящика» дозволить встановити обставини аварії.

При цьому, літак належав компанії Meridian, яка тісно співпрацює з ООН і НАТО щодо доставки термінових вантажів, зокрема військових і подвійного призначення.

Пізніше речник МЗС України Олег Ніколенко підтвердив, що екіпаж складався із восьми громадян України. Всі загинули.

Він зазначив, що попередня причина аварії - відмова одного із двигунів.

Нагадаємо, що 21 червня в росії зазнав аварії вже другий штурмовик Су-25 за тиждень. Пілот штурмовика загинув, авіакатастрофа сталася в Ростовській області.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: