Низка проросійських партій подали апеляцію через їхню заборону в Україні

Читать на русском
В Україні наразі заборонено вже 16 проросійських партій. Проте деякі подали апеляційні скарги через їхню заборону.
фото: Еспресо

Низка проросійських партій, зокрема – «Опозиційна платформа – За життя», чию діяльність в Україні заборонив суд, подали апеляційні скарги.

Про це повідомив міністр юстиції Денис Малюська в ефірі національного телемарафону.

«Кілька партій подали апеляційні скарги, наприклад найпотужніша з тих, які заборонив суд першої інстанції, – «Опозиційна платформа – За життя». Вони подали апеляцію, і ми очікуємо найближчим часом її розгляду у касаційному суді. Але ми налаштовані оптимістично, розраховуємо на чесне і прозоре правосуддя і, безумовно, інформуватимемо суспільство про результати розгляду апеляційної скарги», – сказав він.

Суд заборонив партію ОПЗЖДіяльність партії Опозиційна платформа – За життя заборонена в Україні у судовому порядку.

При цьому, Малюська зазначив, що процес триває, кілька партій, очевидно подавати апеляції не будуть. Повну картину Мін’юст очікує побачити до кінця липня.

«До кінця літа будемо мати розкладку по партіях, їхніх активах, хто найбагатший, хто найбідніший, і скільки коштів отримає держава внаслідок їх заборони», – додав міністр.

Водночас, очільник Мін'юсту повідомив, що лідером поки що є «Комуністична партія України», яка має дуже багато нерухомості.

Нагадаємо, що суд вже заборонив діяльність таких проросійських партій: «Опозиційна платформа – За життя», «Союз лівих сил», «Опозиційний блок», «Соціалісти», «Партія Шарія», партія Євгена Мураєва «Наші», «Блок Володимира Сальдо», «Держава», «Соціалістична партія України», «Справедливість та розвиток», «Ліва опозиція» та партію Наталії Вітренко.

25 депутатів із колишньої фракції ОПЗЖ створили у Верховній раді депутатську групу «Платформа за життя та мир». Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов назвав дивним створення такої групи. Він закликав її членів просто вибачитися перед українцями та піти з парламенту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: