Суд заборонив діяльність Соціалістичної партії України

Читать на русском
Восьмий апеляційний суд Львова у середу, 15 червня, заборонив діяльність Соціалістичної партії України.
wikipedia.org

Восьмий апеляційний суд Львова у середу, 15 червня, заборонив діяльність Соціалістичної партії України.

Про це йдеться на facebook-сторінці суду.

Майно партії та всіх її осередків буде передане державі. У повідомленні додають, що рішення може бути оскаржене у Верховному Суді.

Відомо, що по заборону діяльності Соціалістичної партії України до суду звернулися СБУ та Міністерство юстиції. Приводом до заборони діяльності партії стала антиукраїнська і проросійська діяльність, а також висловлюваннях останніх керівників партії, зокрема Іллі Киви, проти якого відкрита кримінальна справа за державну зраду.

Як зазначає рух «Чесно», на думку СБУ, хоч Кива з 2019 року не є офіційним керівником партії, однак і надалі здійснює вплив на неї.

«Зокрема у матеріалах справи цитувалися публікації з посиланням на партійний сайт, в яких входження Киви до ОПЗЖ подавалося як делегування від СПУ. Крім цього, згідно із матеріалами справи, станом на зараз Соцпартію очолює Віктор Заїка – директор іменного благодійного фонду Киви «Визволення», – додають у повідомленні.

Крім цього, організація «Всеукраїнський рух по боротьбі з фашизмом «Патріоти за життя», яку очолює Кива, а також його благодійний фонд, зареєстровані за тією ж адресою, що й Соціалістична партія України.

Зауважимо, що Соціалістична партія – одна із найстаріших політичних сил незалежної України, її заснували у 1991 році. До 2010 року її очолював Олександр Мороз.

Нагадаємо, восьмий апеляційний суд Львова заборонив партії херсонських колаборантів «Блок Володимира Сальдо» та «Держава» (членом її ради розвитку був Кирило Стремоусов).

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: