Арестович прокоментував ситуацію із забороною пересування для військовозобов'язаних

Читать на русском
За словами Арестовича, не повинно бути такого, щоб способи постановки населення на військовий облік завдавали шкоди країні, руйнуючи її економіку і соціальні зв'язки
Олексій Арестовичpresident.gov.ua

Рішення Генерального штабу Збройних сил України, в якому йде мова про заборону військовозобов'язаним українцям залишати місце проживання без дозволу воєнкомів, швидше за все буде переглянуто найближчим часом.

Про це розповіді радник керівника Офісу президента України Олексій Арестович в ефірі у російського правозахисника Марка Фейгіна.

«Війна - занадто серйозна справа, щоб довіряти її військовим... Президент вже виступив і підвів риску під цією справою ... Завтра доповідають міністр оборони, начальник Генштабу і головком з приводу цієї ініціативи. Все буде переграно в розумні рамки. Україна - вільна країна, тут не можна людям нав'язувати, потрібно розмовляти» - сказав він.

За словами Арестовича, не повинно бути такого, щоб способи постановки населення на військовий облік завдавали шкоди країні, руйнуючи її економіку і соціальні зв'язки.

Раніше в Генштабі повідомили про те, що військовозобов'язаним чоловікам для виїзду з місця проживання потрібен дозвіл військкомату.

Пізніше Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний підтвердив, що військовозобов'язані, які планують виїзд за межі своїх районів і областей, повинні взяти дозвіл у військкоматі.

Глава держави Володимир Зеленський відреагував на нові обмеження на переміщення по країні для військовозобов'язаних і доручив Генштабу доповісти йому детальніше про ці правила. А в Раду внесли законопроєкт №7522, що пропонує дозволити вільне переміщення призовників, військовозобов'язаних і резервістів по території України без обов'язкового отримання дозволу на це в територіальному центрі (військкоматі).

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: