У Генштабі уточнили правила пересування для військовозобов'язаних

Читать на русском
Військовозобов'язані громадяни України можуть вільно пересуватися в межах області, де вони проживають і для цього не потрібно брати дозволи в ТЦК.

Військовозобов'язані громадяни України можуть вільно пересуватися в межах області, де вони проживають і для цього не потрібно брати дозволи в ТЦК.

Про це повідомив представник Головного управління персоналу Генштабу Олександр Хлись в ефірі телемарафону у вівторок, 5 липня.

У ЗСУ немає потреби в примусовій мобілізації жінок – МіноборониНа сьогоднішній день ЗСУ не потребує примусової мобілізації жінок. Про це повідомила заступник Міністра оборони України Ганна Маляр.

«Якщо в межах області – не треба (дозволу – ред.). Якщо в межах міста Києва та Київської області – також не треба. Якщо людина виїжджає за межі області, вона має прибути до керівника ТЦК (територіальний центр комплектування – ред.), уточнити свої дані та отримати такий дозвіл», - сказав він.

Чиновник також зазначив, що відповідні норми діють давно і через повернення великої кількості чоловіків до своїх домівок виникла потреба в актуалізації облікових даних військовозобов'язаних для розуміння можливостей мобілізаційного ресурсу.

Раніше в Генштабі повідомили, що військовозобов'язаним чоловікам для виїзду з місця проживання потрібен дозвіл військкомату.

Пізніше головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний підтвердив, що військовозобов'язані, які планують виїзд за межі своїх районів та областей, мають взяти дозвіл у військкоматі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: