У Раду внесли законопроєкт про вільне переміщення військовозобов'язаних Україною

Читать на русском
Основна думка законопроєкту - змінити закон від 1992 року, яким регламентується порядок виїзду призовників, військовозобов'язаних та резервістів з місця проживання в межах України
Ілюстративне фотоtwitter.com

У Верховній Раді зареєстровано законопроєкт №7522, що пропонує дозволити вільне переміщення призовників, військовозобов'язаних та резервістів територією України без обов'язкового отримання дозволу на це в територіальному центрі (військкоматі).

Законопроєкт опубліковано на сайті Ради.

У ЗСУ немає потреби в примусовій мобілізації жінок – МіноборониНа сьогоднішній день ЗСУ не потребує примусової мобілізації жінок. Про це повідомила заступник Міністра оборони України Ганна Маляр.

При цьому самого тексту законопроєкту на сайті ще немає - зазначено, що законопроєкт передали на розгляд керівництва Ради. Однак один зі співавторів законопроєкту, народний депутат Дмитро чорний, у своєму Facebook опублікував порівняльну таблицю законопроєкту.

Основна думка законопроєкту - змінити закон від 1992 року, яким регламентується порядок виїзду призовників, військовозобов'язаних та резервістів з місця проживання в межах України. Пропонується вилучити із закону вимогу про отримання відповідного дозволу у військкоматі. Нардепи сподіваються, що вже 8 або 9 липня законопроєкт буде розглядатися.

Ще один зі співавторів документа, нардеп Кирило Нестеренко, написав у своєму у своєму Facebook, що закон 1992 року, який дістався Україні від СРСР, застарів і не працює в XXI столітті.

Раніше в Генштабі повідомили про те, що військовозобов'язаним чоловікам для виїзду з місця проживання потрібен дозвіл військкомату.

Пізніше Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний підтвердив, що військовозобов'язані, які планують виїзд за межі своїх районів і областей, повинні взяти дозвіл у військкоматі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: