САП повідомила про підозру ексголові апеляційного суду Черкащини

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку вручили підозру колишньому очільник суду другої інстанції у Черкаському регіоні.
будівля Черкаського апеляційного суду

Спеціалізована антикорупційна прокуратура вручила підписану генеральним прокурором підозру колишньому голові апеляційного суду Черкаської області у закінченому замаху на розтрату об'єкту нерухомості вартістю понад 15 млн грн.

Про це повідомляє прес-служба САП.

«28 червня 2022 року за дорученням генерального прокурора прокурором Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та детективами НАБУ повідомлено про підозру колишньому голові апеляційного суду Черкаської області у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 15 ч. 5 ст. 191 КК України, а саме закінченого замаху на розтрату чужого майна шляхом зловживання службовим становищем, вчиненого в особливо великих розмірах», – інформує прокуратура.

За версією слідства, ексголова апеляційного суду Черкащини намагався відчужити об'єкт нерухомості вартістю понад 15 млн грн на користь одного з місцевих приватних товариств. За рішенням органу місцевого самоврядування, вищевказаний об'єкт нерухомості був переданий суду в оперативне управління для володіння, користування, крім відчуження. Попри це, екскерівник суду намагався відчужити це майно третім особам. Утім злочин так і не було закінчено з причин, які не залежали від його (колишнього голови суду) волі.

На сьогодні досудове розслідування триває. Встановлюються інші особи, можливо причетні до вчинення цього правопорушення.

Як відомо, до 2019 року посаду голови Черкаського апеляційного суду обіймав Володимир Бабенко. У червні Вища рада правосуддя звільнила його у відставку.

Нагадаємо, затриманому депутату Одеської облради з партії мера Одеси Геннадія Труханова повідомили про підозру. Раніше НАБУ і САП повідомили про підозру посадовцям УЗ у замасі на закупівлю ПЛР-тестів за завищеною ціною.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: