Зеленський розповів, скільки українських військових отримали держнагороди посмертно

Читать на русском
157 українських військових отримали звання Героя України. 75 з них були удостоєні цього звання також посмертно
Володимир Зеленськийpresident.gov.ua

З моменту початку повномасштабного збройного вторгнення російських окупантів на територію України 23 тисячі українських військовослужбовців були відзначені державними нагородами. При цьому 3,5 тисячі військових отримали нагороду посмертно.

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський у своєму відеозверненні за підсумками 14 липня.

«В цілому за час повномасштабної війни з 24 лютого звання Героя присвоєно 157 українцям, в тому числі 75 посмертно. Державними нагородами було відзначено понад 23 тисячі наших захисників і захисниць, понад 3,5 тисячі – посмертно» - розповів він.

Нагадаємо, раніше в МОУ розповіли, що втрати на війні, а також інформація про кількість загиблих є державною таємницею. Ці дані заборонено розкривати, щоб ворог не зміг використовувати інформацію у власних цілях.

Тим часом в росії втрати заповнювати ніким. Дійшло до того, що країна-агресор набирає на війну проти України новобранців серед засуджених. Всім, хто погодиться, обіцяють повну амністію після 6 місяців «служби».

У МВС України підтвердили, що російські окупанти дійсно намагаються поповнити свою пошарпану армію, яка зазнала великих втрат в Україні, за рахунок злочинців. Зараз рекрутери збройних сил росії активно працюють в російських в'язницях, спокушаючи бандитів вступати в армію в обмін на амністію і зарплату.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: