Ворог зазнав втрат на Донецькому напрямку та не зміг захопити Вуглегірську ТЕЦ – Генштаб

Читать на русском
Росіяни у четвер, 14 липня, зазнали значних втрат на Донецькому напрямку - ЗСУ не дозволили ворогові захопити Вуглегірську ТЕЦ.

Росіяни у четвер, 14 липня, зазнали значних втрат на Донецькому напрямку - ЗСУ не дозволили ворогові захопити Вуглегірську ТЕЦ.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генштабу.

Волинський, Поліський та Сіверський напрямки – ситуація без істотних змін. На останньому – ворожі підрозділи обстріляли населені пункти Дорошівка та Грабівське Сумської області.

Харківський напрямок - противник намагається утримати зайняті раніше межі та позиції. Здійснював обстріли з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії міста Харкова та населених пунктів Протопопівка, Прудянка, Світличне, Микільське, Черкаські Тишки, Старий Салтів, Рубіжне.

Окупанти завдали авіаційних ударів неподалік Петрівки, а також вели повітряну розвідку з оперативно-тактичними БПЛА Орлан-10 поблизу Василенкова та Шевченка.

Ворог штурмував Харківський та Слов'янський напрямки, але змушений був відступити – ГенштабУ вівторок, 12 липня, війська рф намагалися кілька разів штурмувати населені пункти на Харківському та Слов'янському напрямках, але через удар ЗСУ загарбники змушені були відступити.

Слов'янський напрямок - ворог намагається покращити тактичне становище своїх підрозділів. Обстріляв з мінометів, ствольної та реактивної артилерії райони Долини, Іванівки, Барвінкового, Богородичного, Кутузівки, Великої Камишевахи, Тетянівки, Новомиколаївки та Костянтинівки. Задіяв авіацію для удару районом Маяки.

Штурмові дії ворога у районі населеного пункту Курулька наші воїни успішно відобразили.

Донецький напрямок - окупанти обстріляли цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Сіверськ, Верхньокам'яне, Серебрянка, Спірне, Нью-Йорк, Яків, Соледар, Білогорівка, Виїмка, Семигір'я, Майське, Покровське та інших. Наніс авіаудари зокрема неподалік Нью-Йорка, Нової Кам'янки, Яківлівки, Івано-Дар'ївки, Авдіївки.

Наступальними та штурмовими діями окупанти намагалися покращити тактичне становище у районах Верхньокам'янського та Кам'янки та встановити контроль над Вуглегірською ТЕС. Українські воїни точним вогнем завдали ворогові шкоди і змусили відступити.

Новопавлівський та Запорізький напрямки – ворог наступальних та штурмових дій не проводив. Однак обстріляв позиції ЗСУ із артилерії в районах населених пунктів Новоселівка Перша, Красногорівка, Мар'їнка, Вугледар, Велика Новосілка, Новоукраїнка, Времівка, Ольговське, Темірування, Білогір'я, Малинівка, Кам'янське, Новоандріївка, Невельське та Оріхов.

Південнобузький напрямок - противник здійснював систематичні обстріли цивільної та військової інфраструктури в районах Лиманів, Посад-Покровського, Степової Долини, Прибузького, Олександрівки, Зорі, Котлярьового, Новомиколаївки, Мирного, Киселівки, Благодатного, Кобзарцев, Яковлєв, Червоного Яру. Застосував авіацію для удару неподалік Таврійського.

В акваторіях Чорного та Азовського морів корабельне угруповання противника продовжує блокувати північно-західну частину Чорного моря та завдає ракетних ударів по об'єктах на території України.

Раніше у Генштабі повідомили, що українські військові продовжують активну підготовку до деокупації територій, захоплених російськими окупантами. Наразі основна робота спрямована на досягнення паритету вогневого потенціалу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: