Ворог штурмував Харківський та Слов'янський напрямки, але змушений був відступити – Генштаб

Читать на русском
У вівторок, 12 липня, війська рф намагалися кілька разів штурмувати населені пункти на Харківському та Слов'янському напрямках, але через удар ЗСУ загарбники змушені були відступити.

У вівторок, 12 липня, війська рф намагалися кілька разів штурмувати населені пункти на Харківському та Слов'янському напрямках, але через удар ЗСУ загарбники змушені були відступити.

На деяких ділянках фронту окупанти зазнали втрат і втекли, йдеться у зведенні Генштабу.

На Волинському та Поліському напрямах не виключається активізація ведення розвідки з метою уточнення позицій та характеру діяльності наших військ у прикордонних з Республікою Білорусь районах.

На Сіверському напрямі з метою демонстрації присутності, сковування дій підрозділів Сил оборони у прикордонних районах Брянської та Курської областей противник продовжує утримувати підрозділи Збройних сил рф. Артилерія обстріляла населені пункти Сумської та Чернігівської областей.

У Генштабі зафіксували ознаки підготовки наступу рф на Бахмутському та Краматорському напрямахОкупанти готуються активізувати бойові дії на Краматорському та Бахмутському напрямках. Їхня чергова спроба наступу у напрямку Мар'їнки провалилася.

На Харківському напрямку ворог здійснив артилерійський обстріл міста Харкова та інших населених пунктів регіону. Окупанти намагалися витіснити наші війська з району Дементьєвки, проте ЗСУ успішно відбили кілька штурмів вказаного села та змусили ворога відійти.

На Слов'янському напрямі підрозділи противника вели штурмові події з метою поліпшення тактичного становища поблизу Краснопілля, Довгенького, Мазанівки та Іванівки. Українські воїни завдали окупантам значних втрат і змусили їх тікати.

На Бахмутському напрямі при спробі просунутися у напрямку Спірне – Івано-Даріївка ворог зазнав втрат від кинджального вогню наших захисників та хаотично відійшов.

На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках противник, з метою сковування дій наших військ, продовжує обстріли наших позицій з наявного наземного озброєння вздовж усієї лінії зіткнення. Також завдав авіаудару поблизу Новоандріївки.

На Південнобузькому напрямі основні зусилля ворог зосереджує на утриманні зайнятих рубежів. Активізував проведення повітряної розвідки.

Корабельне угруповання противника продовжує блокування цивільного судноплавства у північно-західній частині Чорного моря. У готовності до завдання ракетних ударів по об'єктах на території України противник утримує 6 носіїв високоточної зброї.

Раніше в Оперативному командуванні Південь повідомили про те, що росія посилила угруповання чф ще одним підводним човном. Зараз у Чорному морі Росія тримає напоготові 44 крилатих ракети типу «Калібр».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: