ЗСУ відбили просування ворога до Харкова та штурми під Бахмутом – Генштаб

Читать на русском
На Сіверському напрямку противник активізував контррозвідувальні дії. Тривають постійні обстріли населених пунктів Сумської області.

ЗСУ відбили спроби ворога провести штурми на Харківському та Бахмутському напрямках.

Про це йдеться у повідомленні Генштабу ЗСУ увечері у середу, 13 липня.

На Сіверському напрямку противник активізував контррозвідувальні дії. Тривають постійні обстріли населених пунктів Сумської області.

На Харківському напрямку українські військові вкотре відбили ворожий штурм у напрямку до Дементьєвки. Ворог поповнює запаси та намагається відновити людські ресурси. При цьому росіяни намагаються не допустити подальшого просування українських військових у Харківській області. Тривають постійні обстріли населених пунктів окупантами.

Втрати російської армії: нові дані ГенштабуЗа добу росія втратила на війні 70 військових, чотири танки, броньовану машину, три одиниці автомобільної техніки.

На Слов'янському напрямі загарбники здійснюють обстріл із ствольної артилерії та реактивних систем залпового вогню в районі низки населених пунктів. Ворогом було завдано авіаудару поблизу Мазанівки. Спроби штурму у напрямках Іванівки та Долини наші захисники успішно відбили та відігнали окупантів назад.

На Краматорському напрямі ворог активних дій не вів. Тривають артилерійські та мінометні обстріли районів Миколаївки, Кривої Луки, Сіверська, Серебрянки, Верхньокам'янського та Івано-Даріївки.

На Бахмутському напрямку окупанти обстрілювали низку населених пунктів та Вугледарську ТЕС. При цьому спроби ворожих штурмових дій у напрямках Веселої Долини, Яківлівки та Вершини наші воїни влучним вогнем звели нанівець. Окупанти із втратами відійшли. Розвідку боєм у районі Покровського ворог теж бездарно провалив.

На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках противник продовжив обстріли зі ствольної та реактивної артилерії вздовж лінії зіткнення, але інтенсивність атак стала меншою.

На Південнобузькому напрямку війська агресора здійснювали обстріл з танків, ствольної та реактивної артилерії в районах близько 20 населених пунктів.

В акваторії Чорного та Азовського морів у стані готовності до завдання ракетних ударів по об'єктах на території України противник утримує чотири носії високоточної зброї.

Раніше президент Володимир Зеленський назвав п'ять складових російської тактики.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: