На двох напрямках штурми росіян відбито, на одному вони мають частковий успіх – Генштаб

Читать на русском
ЗСУ відбили штурмові дії російської армії біля Курульки, Кодеми та Вершини. При наступі в районі Кам'янки окупанти мають частковий успіх.

Українські військові відбили штурмові дії російської армії біля Курульки на Слов'янському напрямі, а також біля Кодеми та Вершини на Бахмутському напрямі. Однак окупанти мають частковий успіх при наступі в районі Кам'янки.

Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу.

На Волинському, Поліському та Сіверському напрямах змін у складі, положенні підрозділів та характері діяльності противника не відзначається.

На Харківському напрямку противник здійснив обстріли з артилерії різних калібрів у районах населених пунктів Дергачі, Черкаська Лозова, Дементіївка, Руські Тишки, Черкаські Тишки та Слатине.

На Слов'янському напрямку ворог здійснював вогневе ураження поблизу Барвінкового, Дібрівного, Курульки, Подолівки, Чепіля, Краснопілля та Богородичного. Окупанти намагалися вести штурмові дії у напрямі Курульки, але успіху не мали та відійшли.

Росія може спробувати анексувати Харківську область – ISWСпрощення росією процедури отримання громадянства для українців може говорити про намір путіна анексувати додаткові території України, наприклад, Харківську область.

На Краматорському напрямку противник обстрілював із ствольної та реактивної артилерії райони Григорівки, Сіверська, Краматорська, Верхньокам’янського, Закітного, Серебрянки та Спірного. Наніс авіаудари поблизу Верхньокам'янського та Маяків. Веде наступ у напрямку Верхньокам'янського – бойові дії продовжуються.

На Бахмутському напрямку противник здійснив обстріл з озброєння танків, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Новолуганське, Нью-Йорк, Покровське, Весела Долина, Соледар, Берестове, Веселе, Виїмка, Семигір’я, Вершина та поблизу Вуглегірської ТЕС. Наніс авіаудари поблизу Нью-Йорка, Івано-Дар'євки та Семигір'я.

Українські військові відбили штурмові дії у напрямку Кодеми та Вершини.

На Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках активних дій ворог не вів. Обстріли зафіксовані поблизу Новомихайлівки, Шахтарського, Великої Новосілки, Павлівки, Новоукраїнки, Времівки, Залізничного, Ольгівського, Темирівки, Гуляйпільського, Малинівки, Гуляйполя, Кам’янського, Малих Щербаків, Новоандріївки та Кам’янки.

Російські війська наступали у напрямі населеного пункту Кам'янка – мають частковий успіх.

На Південнобузькому напрямку супротивник зосереджує зусилля на недопущенні наступу підрозділів Сил оборони України.

У готовності до завдання ракетних ударів утримує чотири носії крилатих ракет морського базування «Калібр».

«Фіксуються випадки незадовільного продовольчого забезпечення окупаційних військ. За наявною інформацією, залишається низьким рівень укомплектування командирами взводів у підрозділах 2-ї загальновійськової армії Центрального військового округу. Причина – значні втрати та відмова від участі у бойових діях на території України», – повідомили у Генштабі.

Нагадаємо, в українській розвідці заявили, що росія не досягла своєї головної мети – окупувати Україну – тож готується до приєднання вже захоплених територій. Йдеться про три області.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: