Медсистема паралізована: у Маріуполі окупанти шукають на роботу понад 60 лікарів

Читать на русском
У Маріуполі окупантам не вистачає у лікарнях понад 60 лікарів, а також потрібні медсестри та санітарки.

Медична система Маріуполя паралізована – окупантам не вистачає в лікарнях понад 60 лікарів, а також потрібні медсестри та санітарки.

Про це повідомив радник мера міста Петро Андрющенко у Telegram.

Хоронять у братських могилах: в Маріуполі окупанти поновили ексгумаціюУ неділю, 10 липня, стало відомо, що окупанти поновили ексгумацію у дворах багатоповерхівок в Маріуполі.

«Прямо зараз окупанти шукають для працевлаштування 62 лікарі. Першочергово – терапевтів. 62 вакансії по всіх лікарнях міста – хіба це не краще підтверджує, що медичну систему Маріуполя паралізовано? А ще майже стільки ж – санітарок, медсестер», – написав Андрющенко.

За його словами, середня заробітна плата лікаря становитиме близько 7,5 тис. грн на місяць. Однак обіцяють додатковий гумпакет та неповну зайнятість.

«Маріупольці – такої кількості медиків немає у місті і взятися їм ніде. Ще раз, поки є можливість – евакуюйтеся. Окупаційна влада доб'є вас відсутністю медицини», - зазначив Андрющенко.

Нагадаємо, на початку липня радник мера Маріуполя Петро Андрющенко повідомив, що зруйноване окупантами місто залишилося без лікарів.

Також повідомлялося, що у Маріуполі щодня гине в середньому 25 людей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: