Окупанти продовжують вивіз зерна з Бердянська, очікується прибуття судна – ГУР

Читать на русском
На тимчасово окупованих територіях Запорізької області окупанти намагаються продовжувати вивезення українського зерна.
ілюстративне фото

На тимчасово окупованих територіях Запорізької області окупанти намагаються продовжувати вивезення українського зерна.

Про це повідомляє ГУ Міністерства оборони України 11 липня.

Блокада українського зерна: у Туреччині вважають, що питання близьке до вирішенняТурецька влада докладає зусиль, аби зустрічі у чотиристоронньому форматі проводилися дистанційно або очно.

«Для організації процесу було створено так звану «ДУК» (укр. – Державна унітарна компанія). Її діяльність безпосередньо контролює колаборант Євгеній Балицький – колишній народний депутат, депутат Запорізької облради від забороненого «Опозиційного блоку». На даний момент призначений окупантами «керівником регіональної окупаційної адміністрації на Запоріжжі», – йдеться у повідомленні.

Для створення дієвої інфраструктури вивезення зерна, за даними ГУР, колаборанти «націоналізували» припортовий елеватор підприємства «Нова борза» в Бердянську, завантажувальний комплекс підприємства «Аскет Шиппінг» у порту Бердянськ, елеватори підприємств «Кернел», «Оптімус» та інших зернотрейдерів. Перше судно під навантаження мало прибути 10 липня. 17 липня очікується прибуття судна ZHIBEK ZHOLY, яке вже вивозило вкрадене зерно з Бердянська.

«ДУК» встановила закупівельні ціни на сільгосппродукцію: пшениця фуражна – 6000,00 рос. руб., Пшениця продовольча - 9000,00 рус. руб., Ячмінь - 7000,00 рус. руб. за тонну. Сільгоспвиробників така ціна категорично не влаштовує, тому вони намагаються не продавати врожай, а зберігати їх у сховищах. За відсутності вільних сховищ – в інших приміщеннях, що не пристосовані для цього, або навіть на відкритих майданчиках, зазначили в ГУР.

З метою додаткового тиску на місцеве населення Євген Балицький, як повідомляється, заявив, що мешканці можуть бути поділені на тих, хто підтримує росію та залишаться у своїх будинках, та інших, які мають виїхати з території регіону.

Нагадаємо, Туреччина відпустила затримане судно ZHIBEK ZHOLY з краденим українським зерном.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: