За агропродукцією до портів України прибули перші іноземні судна

Читать на русском
Військово-морські сили ЗС України приєдналися до організації перевезень цивільними суднами агропродукції через гирло Швидке ходу річки Дунай-Чорне море.

До портів України вже прибули перші вісім іноземних суден.

Військово-морські сили ЗС України долучились до організації перевезень цивільними суднами агропродукції через гирло Бистре суднового ходу річки Дунай-Чорне море, повідомляє пресслужба відомства в понеділок, 11 липня.

Використання цього каналу стало можливим завдяки звільненню від російських окупантів острова Зміїний, адже острів має стратегічне значення, оскільки дозволяє контролювати надводну та частково повітряну обстановку на Півдні України, чим користувався окупант, блокуючи рух цивільних судів у південній частині нашої країни.

Нагадаємо, президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган закликав свого російського колегу забезпечити «зерновий коридор» для вивезення українського зерна через Чорне море.

Раніше у Туреччині висловили сподівання, що вирішення питання про відкриття шляху для вивезення зерна з України близьке до вирішення. Турецька влада докладає зусиль, щоб зустрічі у чотиристоронньому форматі проводилися дистанційно чи очно.

Зазначимо, за чотири місяці з початку нападу Росії Україні вдалося експортувати лише 5,2 млн. тонн зернових.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: