Папа Римський може приїхати в Україну в серпні – Ватикан

Читать на русском
Папа Римський може відвідати Київ відразу після закінчення поїздки в Канаду, яка планується в кінці липня
Папа Римський ФранцискAP Photo

Папа Римський Франциск може в серпні цього року відвідати з візитом Україну. Однак це не точні дані, оскільки можливість візиту буде залежати насамперед від стану здоров'я понтифіка - чи зуміє він подолати дорогу і прибути в Україну.

Про це заявив Секретар Ватикану з міжнародних відносин Річард Пол Галлахер в ефірі італійського телеканалу Rai, повідомляє Vatican News.

«Папа Римський вкрай переконаний, що, якби він зміг поїхати, то досяг би позитивних результатів. Він сказав, що поїде в Україну і що завжди прагнув відвідати москву і зустрітися з російською владою» - зазначив він.

Галлахер додав, що Папа Римський може відвідати Київ відразу після закінчення поїздки в Канаду, яка планується в кінці липня. Якщо по завершенню цієї подорожі понтифік буде добре себе почувати, то можливий візит до Києва.

Також секретар зазначив, що зараз особистих контактів між Папою Римським і москвою немає - все відбувається на інституційному рівні.

Нагадаємо, 4 липня стало відомо, що Папа Римський Франциск розглядає можливість відвідати Київ і москву. Це буде можливо після його поїздки в Канаду 24-30 липня.

Нагадаємо, раніше Папа Римський говорив, що готовий поїхати в москву, щоб зустрітися з володимиром путіним і обговорити ситуацію в Україні. Але відповіді на таку пропозицію поки немає.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: