У ПриватБанку розповіли, в якому випадку українцям доведеться підтверджувати доходи за картками

Читать на русском
Пояснення, підкріплені документально, можна представити як онлайн, так і безпосередньо у відділенні банку
Ілюстративне фотоФото ТСН

Державний ПриватБанк анонсував для клієнтів необхідність підтверджувати свої доходи у разі, якщо є різниця між даними банку про фінансовий стан клієнта та обсягом операцій по карті. Також це стосується випадків, коли операції перевищують 500 тисяч гривень на місяць.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на коментар пресслужби держбанку.

В Україні не працює кожне п'яте відділення банку – НБУВ цілому, українська банківська система зберігає ліквідність - підприємства нарощують кошти на рахунках, а ось українці почали класти на депозити менше

У банку зазначили, що традиційно понад 99% платежів і переказів, які здійснюють клієнти банку, не вимагають додаткових заходів фінансового моніторингу та підтвердження. І навіть якщо операції перевищать ті самі півмільйона гривень, банк в першу чергу буде звертатися до інформації, яка у нього вже є.

«І лише за умови значної різниці між інформацією банку щодо фінансового стану клієнта, рівня його доходів та обсягу операцій за рахунками звертатиметься до клієнтів для надання пояснень, а по можливості, підтверджуючих документів. Будь-які обмежувальні дії не є поширеною практикою банку і застосовуються виключно в рамках законодавства та за відсутності інших шляхів з'ясування питання» - йдеться в повідомленні.

Працівники банку зв'язуються з клієнтами особисто і через зручні для них канали комунікації в тому випадку, якщо потрібне підтвердження. Пояснення, підкріплені документально, можна представити як онлайн, так і безпосередньо у відділенні банку.

Нагадаємо, що ПриватБанк відсьогодні, з 6 липня, встановив ринковий курс обміну валют для безготівкових угод.

З 1 червня ПриватБанк відновив кредитування за кредитними картками. Клієнтам пропонують все літо користуватися грошима за пільговою ставкою 1,7%.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: