В Україні не працює кожне п'яте відділення банку – НБУ

Читать на русском
В цілому, українська банківська система зберігає ліквідність - підприємства нарощують кошти на рахунках, а ось українці почали класти на депозити менше
Національний банк Україниbank.gov

В Україні станом на сьогодні працює близько 80% відділень банків. Таким чином, кожне п'яте відділення в Україні тимчасово в силу якихось причин не може працювати.

Про це заявила перший заступник голови Національного банку Катерина Рожкова, повідомляє Укрінформ.

У НБУ назвали умови для повернення до вільного курсуУ НБУ розуміють, що фіксований курс долара має недоліки, але зараз така політика має більше переваг. Щоб повернутися до вільного курсу, повинні виконуватись три умови.

«Банки, як і весь бізнес, почали активно відновлювати роботу. На сьогодні працює понад 80% банківських відділень по всій Україні. Працюють банки навіть у тимчасово окупованих містах» - розповіла вона.

Робота банків на окупованій росіянами території перешкоджає поширенню там рублів, які росіяни намагаються впровадити в тимчасово окупованих районах. В цілому, українська банківська система зберігає ліквідність - підприємства нарощують кошти на рахунках, а ось українці почали класти на депозити менше, ніж на початку війни. Пожвавилося і кредитування - системно важливі банки продовжують надавати кредити бізнесу, а деякі навіть відновили кредитування населення.

Нагадаємо, в січні-березні українські банки отримали 160 млн гривень збитків через отриманий в березні чистий збиток в розмірі 10,07 млрд. При цьому в січні-лютому чистий прибуток банківського сектора склав 9,91 млрд гривень.

21 травня Національний банк прийняв рішення скасувати обмеження на встановлення курсу, за яким уповноважені установи можуть продавати готівкову іноземну валюту клієнтам.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: