Британія готова допомагати Україні з вивезенням зерна – Уоллес

Читать на русском
Головна роль Британії полягатиме в спостереженні за безпекою українських судів та у розвідці
Ілюстративне фотоpolskieradio.pl

Велика Британія готова допомагати Україні з вивезенням зерна, якщо буде узгоджений морський коридор. Британські військові розвідувальні літаки готові патрулювати маршрути, по яких будуть пересуватися судна з зерном.

Про це заявив міністр оборони Великої Британії Бен Воллес, повідомляє британський телеканал Sky News.

У Мінагрополітики підрахували, скільки зерна росія вже вивезла з УкраїниВід початку повномасштабної війни росія незаконно вивезла з України близько 400 тисяч тонн зерна.

Воллес зазначив, що британські розвідувальні літаки Rivet Joint або P8 Poseidon можуть патрулювати певні райони Чорного моря в разі, якщо сторони конфлікту узгодять вивезення українського зерна морським шляхом. Головна роль Британії полягатиме в спостереженні за безпекою українських судів і розвідці.

При цьому відправка британських кораблів в Чорне море виключається, оскільки це означає, що довелося б змусити Туреччину відкрити Босфор і Дарданелли для військових кораблів.

Нагадаємо, США категорично проти того, щоб росія оглядала українські судна із зерном після того, як запрацює «зерновий коридор» і продовольство почне доставлятися з розблокованих українських портів в пункти призначення. США не бачать у вимозі щодо огляду жодної логіки.

Європейський Союз офіційно заявив, що тільки росія несе повну відповідальність за створення глобальної продовольчої кризи. Російські політики застосовують голод, як зброю, провокуючи нестабільність у світі.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: