Слід виправляти помилки: Зеленський розповів про відносини з Генштабом

Читать на русском
Глава держави Володимир Зеленський запевнив, що у нього немає жодних конфліктів із Генштабом, адже вони працюють однією командою.

Глава держави Володимир Зеленський запевнив, що у нього немає жодних конфліктів із Генштабом, адже вони працюють однією командою.

За словами президента під час спільного брифінгу з прем'єр-міністром Ірландії Міхолою Мартіном, сьогодні відбулося окреме засідання з військовими щодо резонансного документа, який передбачав обов'язкову наявність дозволу на вільне пересування Україною у військовозобов'язаних чоловіків.

«Рішення має бути скасоване, і офіційну інформацію ви обов'язково отримаєте. Деталі кажуть, що воно прийняте неправильно і є узгодження щодо цього рішення», - заявив Зеленський.

Водночас він зазначив, що не має жодних непорозумінь із Генштабом, а всі неузгодженості та помилки одразу виправляються.

«У нас – війна і ми маємо працювати однією командою. Ми так і працюємо. Якщо є якась неузгодженість, треба виправляти ці помилки, вони дрібні, я вважаю, порівняно з цим єдність, яку демонструє наша держава, народ України, наші ЗСУ, як ми разом воюємо. Я вважаю, що це ні про що. Помилки треба виправляти, от і все», - заявив президент.

Нагадаємо, вчора в Генштабі повідомили, що призовники, військовозобов'язані та резервісти під час військового стану не можуть залишати місце проживання без дозволу територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Як пізніше було уточнено, військовозобов'язані можуть вільно пересуватися в межах області, де вони проживають, для виїзду за її межі потрібен дозвіл.

Після громадського резонансу Зеленський у своєму відеозверненні заявив, що доручив начальнику Генштабу та головнокомандувачу ЗСУ детальніше поінформувати його і надалі не ухвалювати без його відома відповідних рішень.

Сьогодні Генштаб скасував порядок отримання військовозобов'язаних дозволів на переміщення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: