В ОПУ назвали умову для візиту Байдена до України

Читать на русском
Байден зможе відвідати Україну, коли графіки президентів США та України співпадуть. При цьому в ОПУ заявили, що, звичайно, залишаються нюанси з безпекою.

Джо Байден зможе приїхати до Києва, коли робочі графіки президентів США та України співпадуть.

Про це в інтерв’ю ТСН сказав заступник керівника Офісу президента України Ігор Жовква.

Як часто Україну відвідували перші особи СШАСкільки разів до України приїжджали американські президенти, віцепрезиденти та держсекретарі – на інфографіці.

«Президент США завжди бажаний гість у Києві та Україні. Відповідне запрошення від президента Зеленського залишається відкритим. Очевидно, коли співпадуть робочі графіки президентів США та України, такий візит відбудеться. Так, ми з вами розуміємо, що є й безпекові нюанси. Але подивіться, буквально кожного дня Київ відвідують світові лідери. У понеділок (4 липня – ред.) приїздила прем’єрка Швеції і провела дуже плідну та результативну розмову із президентом України. Вони говорили про все: від зброї до, наприклад, шведського головування в ЄС у першій половині 2023 року. Тематика нашого порядку денного зі США не менш широка. Тому президент України завжди буде радий обговорити її з президентом США у Києві», – сказав Жовква, відповідаючи на запитання, чи може Байден приїхати до кінця року.

Нагадаємо, у середині квітня Джо Байден, відповідаючи на запитання журналістів, підтвердив, що готовий особисто приїхати до Києва.

Проте у Білому домі пізніше заявили, що підготовка такого візиту не ведеться.

За словами конгресмена-демократа, візит президента Джо Байдена до України є лише питанням часу.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: