США призначили нового посла в Україні: що про неї відомо

Читать на русском
Брінк працює у лавах Державного департаменту США з 1996 року. З 2019 року вона була послом США в Словаччині
Бріджит Брінкpicture-alliance

Сенат США одноголосно затвердив кандидатуру нового посла Сполучених Штатів в Україні. Як і передбачалося, ним стала чинний посол США в Словаччині - Бріджит Брінк, яку рекомендував Байден.

Про це повідомляє американський телеканал CNN.

Найближчим часом Бріджит Брінк буде приведена до присяги дипломата, після чого приступить до своїх обов'язків.

Що відомо про Бріджит Брінк

Брінк працює у лавах Державного департаменту США з 1996 року. З 1997 по 1999 роки працювала в посольстві США в Белграді, столиці Югославії. Вона також працювала на посаді спеціального помічника по Європі заступника Державного секретаря з політичних питань до 2004 року. Працювала в посольстві США в Грузії з 2004 по 2011 рік - на різних посадах.

З 2014 по 2015 рік Брінк обіймала посаду заступника глави місії посольства США в Ташкенті. З 2019 року Брінк виконує посаду посла США в Словаччині - туди вона була призначена указом президента США Дональда Трампа.

Нагадаємо, 25 квітня президент США Джо Байден офіційно оголосив про свій намір призначити Бріджит Брінк новим послом США в Україні.

В Україні вже три роки немає посла США - з моменту відкликання Марі Йованович 20 травня 2019 року. Весь цей час посольством США керували тимчасові повірені в справах - Крістіна Квін та Вільям Тейлор.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: