У Сєвєродонецьку окупанти задумали провести «перепис» населення, насамперед дітей

Читать на русском
Російські окупанти намагаються в окупованому Сєвєродонецьку провести перепис населення, яке залишилося.

Російські окупанти намагаються налагодити в окупованому Сєвєродонецьку «адміністративну діяльність» і хочуть провести «перепис» населення, яке залишилося.

Про це повідомив голова Сєвєродонецької міської військово-цивільної адміністрації Олександр Стрюк у понеділок, 4 липня.

Успішна військова операція: Арестович розповів, які завдання ЗСУ виконали у Сєвєродонецьку та ЛисичанськуОборона Лисичансько-Сєвєродонецької агломерації є успішною військовою операцією. ЗСУ виконали завдання скувати та завдати противнику втрати, виграти час для постачання зброї та вдосконалення другої лінії оборони, а також створити умови для контрнаступу на інших напрямках.

«У місті окупанти намагаються відновити адміністративну діяльність, для чого створили «комендатуру» та призначили «коменданта». Вони зараз посилено шукають спеціалістів ЖКГ, аби хоч якось поновити міську інфраструктуру. Але якщо вони за допомогою переносних генераторів і відновлять електропостачання, його не вистачить навіть для запуску насосних станцій», – розповів Стрюк.

Крім того, «комендатура» має намір провести перепис населення, насамперед – дітей.

«Вони пояснюють це тим, що такі дані потрібні для організації навчального процесу, але я не вірю в це. Усі школи у місті в такому стані, що відновити у них навчання неможливо. Очевидно, в окупантів якісь інші цілі у цьому переписі», – зазначив голова міста.

Нагадаємо, у Сєвєродонецьку залишаються понад 7 тисяч цивільних осіб, при цьому у місті закінчується продовольство.

Голова Луганської ВДА Сергій Гайдай заявив, що під час виходу із Сєвєродонецька не загинув не один боєць ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: