Прокуратура скерувала до суду справу жителя Донеччини, який зливав дані про ЗСУ

Читать на русском
Донецька прокуратура склала і скерувала до суду обвинувальний акт стосовно українця, який поширював інформацію про місце перебування армії.

Донецька обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно мешканця Бахмутського району Донецької області, який незаконно поширював інформацію ро переміщення та розташування Збройних сил України.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури.

«За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно мешканця Бахмутського району, який обвинувачується у несанкціонованому поширенні інформації про переміщення та розташування Збройних Сил України, за можливості їх ідентифікації на місцевості, вчиненому в умовах воєнного стану (ч. 3 ст. 114-2 КК України)», – йдеться у повідомленні.

За версією обвинувачення, у березні-квітні 2022 року 29-річний правопорушник за допомогою акаунтів в месенджерах поширював інформацію про місця дислокації блокпостів, військовослужбовців та військової техніки ЗСУ на території Донецької та Дніпропетровської областей. Зокрема, обвинувачений розміщував аудіо-повідомлення та скріншоти зображень на мапах із зробленими власноруч мітками.

Санкція статті передбачає покарання до 12 років позбавлення волі.

Нагадаємо, трьом військовослужбовцям рф оголосили про підозру в катуванні мирних українців. Раніше прокуратура повідомила про підозру військовому рф у катуванні цивільного в Чернігівській області.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: