Прокуратура повідомила про підозру військовому рф у катуванні цивільного на Чернігівщині

Читать на русском
Прокуратура Чернігівщині ідентифікувала чергового російського окупанта, який здійснював воєнні злочини в одному з населених пунктів.

Чернігівська окружна прокуратура заочно повідомила про підозру військовослужбовцю збройних сил російської федерації, який катував цивільного на тимчасово окупованій території села Терехівка Чернігівської області.

Про це повідомляє прес-служба Офісу генерального прокурора.

«Катував пораненного цивільного на Чернігівщині - російському військовому повідомлено про підозру. Прокурори Чернігівської окружної прокуратури встановили і заочно повідомили про підозру одному з військовослужбовців збройних сил рф у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України)», – інформує відомство.

За даними слідства, солдат військової частини №14330 армії рф під час окупації села Терехівка у період з 13 по 17 березня утримував пораненого цивільного у неопалюваному холодному приміщенні магазину. Підозрюваний тримав потерпілого зв'язаним з вдягнутим на голові мішком. Не давав йому їжі, води та можливості справляти свої природні потреби.

Також він його катував, наступаючи чоловікові на суглоби ніг, стріляв в безпосередній близькості до голови, що спричиняло потерпілому фізичний біль та моральні страждання.

Нагадаємо, прокуратура повідомила про підозру двом військовим РФ, які знущалися з місцевих і намагалися зґвалтувати 16-річну. Раніше правоохоронці ідентифікували ще одного російського військового-ґвалтівника, йому повідомили про підозру.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: