Катували мирних жителів: трьом солдатам рф оголосили про підозру

Читать на русском
Слідчі повідомили про підозру трьом російським військовим, які катували та грабували людей у Чернігівській області.
ілюстративне фото

В Україні слідчі повідомили про підозру трьома російськими військовими, які катували і грабували людей у ​​Чернігівській області.

Про це повідомляє пресслужба СБУ у п'ятницю, 24 червня.

Верещук прокоментувала «вироки» іноземним бійцям ЗСУ на ДонбасіВ окупованому Донецьку фейковий суд виніс «вироки» трьом військовослужбовцям ЗСУ: Ейдену Асліну, Шону Піннеру і Саадуну Брахіму, які є іноземними громадянами.

«У період тимчасової окупації сіл Вишневе, Слобода та Лукашівка ці особи у групі з іншими військовими рф вдиралися до осель мирних мешканців і, погрожуючи розстрілом, вимагали інформацію про розташування особового складу і техніки ЗСУ. Не отримавши відповіді, загарбники віддавали накази підлеглим знущатися над людьми і самі безпосередньо брали у цьому участь», – йдеться у повідомленні.

За свідченнями одного з постраждалих від катувань, російські військові били його зброєю та металевими предметами, погрожували вбити дружину та сина, а потім вилили на нього три пляшки легкозаймистої рідини та погрожували підпалити.

Іншого потерпілого окупанти утримували в морозну погоду в складському приміщенні, де над ним знущалися і били. Його матір похилого віку окупанти тримали у вантажному відділенні автомобіля.

Також загарбники відібрали у чоловіка машину та використали її для перевезення награбованого у місцевих мешканців майна.

«Жорстоке поводження загарбників з мирним населенням на окупованих територіях підтверджено численними показаннями свідків і потерпілих, які впізнали воєнних злочинців за фотографіями», – зазначили у СБУ.

Окупантам повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 ККУ (порушення законів та звичаїв війни, тобто жорстоке поводження з цивільним населенням на окупованій території за попередньою змовою групи осіб).

Нагадаємо, в Україні завершилися перші дві судові справи, на яких російським військовим ухвалили вирок за порушення правил ведення війни. Одного з них засудили до довічного ув'язнення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: