Фейковий Кличко провів переговори з мерами Берліну й Мадриду

Читать на русском
Мери Берліну та Мадриду провели переговори з шахраями, які використали зовнішність мера Києва Віталія Кличка.
kyivcity.gov.ua

Мери Берліну та Мадриду провели переговори з шахраями, які використали зовнішність мера Києва Віталія Кличка.

Про це йдеться у Telegram київського міського голови.

«Ворог не вгамовується і веде війну по всіх фронтах – зокрема, з дезінформації, з дискредитації українських політиків. Щоб розсварити з європейськими партнерами, щоб Україні не допомагали», – йдеться в повідомленні.

Відомо, що кілька європейських столиць, отримали з фальшивої поштової скриньки запити на спілкування з ним через ZOOM. Мери Берліна та Мадрида погодилися на розмову. Використовуючи технологію DeepFake, хакери застосували зовнішність Кличка для переговорів.

«Переконаний, правоохоронці повинні розслідувати таку «діяльність». Якщо треба - залучити іноземних фахівців. До речі, гібридна війна, дезінформація з боку росії – одна з тем панельної дискусії, в якій ми з братом маємо брати участь на саміті НАТО в Мадриді наступного тижня», – зазначив Кличко.

Як додають у DW, у розмові з бургомістеркою Берліна Францискою Ґіффай фейковий Кличко говорив про соціальні виплати для українських біженців і попросив вжити заходів щодо заохочення молодих хлопців повертатися в Україну воювати. Також співрозмовник попросив підтримати Київ порадою щодо проведення ЛГБТ-прайду.

Нагадаємо, російська пропаганда поширює черговий фейковий наратив про те, що начебто Україні висунули вимогу для вступу до ЄС. Кремлівські ЗМІ пишуть, що «від України вимагають припинити прославляти С.Бандеру заради членства в Євросоюзі».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: