Кабмін впроваджує проти росії нові санкції: що стало причиною

Читать на русском
Під санкції потрапили російські археологи, а також ряд іноземних дослідників, які відвідували тимчасово окупований Крим у 2019 і 2020 роках
Ілюстративне фотоqirim.news

Кабінет міністрів України погодив персональні санкції проти низки російських археологів, а також проти деяких іноземних дослідників. Причиною стали проведені цими персонами незаконні розкопки української культурної спадщини в тимчасово окупованому Криму.

Про це повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Як зазначено в повідомленні, санкції вводяться проти всіх, хто причетний до незаконних археологічних розкопок на території тимчасово окупованого Криму і Севастополя з вересня 2019 року по жовтень 2020 року.

«Зокрема, під егідою Інституту археології РАН пройшов ряд незаконних археологічних розкопок. Крім того, до досліджень генуезьких фортифікаційних укріплень в Криму і незаконних перепоховань солдатів, загиблих під час Кримської війни 1853-1856 років, залучалися деякі іноземні дослідники» - сказано в повідомленні.

Вказується, що незабаром пропозиції КМУ щодо санкцій передадуть на розгляд Ради національної безпеки та оборони України, яка прийме рішення.

Нагадаємо, Європейський Союз працює над новим, вже сьомим пакетом санкцій проти росії. Зокрема, планується ввести ембарго на золото, а також внести коригування в правила транзиту в Калінінградську область.

Санкції США і Європейського Союзу, які впроваджені проти росії через її агресію проти України, завдають росії такої шкоди, що місцеві політики почали погрожувати Заходу війною. Так, заступник ради безпеки Дмитро Медведєв заявив, що санкції можуть розцінюватися у рф, як оголошення війни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: