Мер Маріуполя повідомив, скільки місцевих жителів утримують в тюрмах ОРДЛО

Читать на русском
За словами мера Маріуполя, наразі відомо про чотири такі тюрми: дві у Єленівці, Донецькому СІЗО та Макіївці.
Ілюстративне фотоamp.donpatriot.news

Мер Маріуполя Вадим Бойченко заявив, що понад 10 тисяч маріупольців наразі незаконно утримують в «тюрмах» на окупованій території Донбасу.

Про це повідомляє Маріупольська міська рада.

«Понад 10 тисяч маріупольців знаходяться у «тюрмах» так званої «ДНР». Мирні, цивільні жителі були затримані окупантами та направлені до місць позбавлення свободи. Відомо про чотири такі тюрми: дві у Єленівці, Донецькому СІЗО та Макіївці», - повідомив міський голова.

У Кабміні підрахували, скільки мирних українців перебуває в російському полоніУ полоні у росіян станом на сьогодні перебуває близько півтори тисячі українських мирних жителів.

Згідно з даними мера, окупанти утримують людей у «жахливих та нелюдських умовах, як у концтаборі» – по 10 осіб у закритих камерах 2 на 3 м. Маріупольці майже не отримують воду та їжу. Їх не водять на вулицю. Вони не мають жодного доступу до нормальної меддопомоги та піддаються різним формам катування – від психологічної до фізичної.

Водночас, Бойченко закликав Міжнародний Червоний Хрест та ООН звернути увагу на незаконне утримання окупантами цивільних жителів міста, а також застосувати усі можливі інструменти для отримання списків ув’язнених, домогтися для них гідних умов їх утримання та спільно працювати над визволенням кожного маріупольця.

Нагадаємо, що Генпрокурор Ірина Венедіктова розповіла про створення сотень в'язниць для українців в ОРДЛО.

Раніше ми повідомляли, що СБУ перехопила нові методички ФСБ, у яких російських чиновників вчать правильно хвалити путіна та коментувати війну в Україні.

Також нагадаємо, що 9 червня так званий «Верховний суд» псевдореспубліки, створеної терористами з терористичної організації «ДНР», яка діє під егідою і заступництвом росії, виніс псевдовирок іноземним військовим, які потрапили до терористів у полон.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: