Греція готова надати кораблі для вивезення зерна з України – Столтенберг

Читать на русском
Влада Греції заявила про готовність надати кораблі для допомоги в експорті зерна з України.

Влада Греції заявила про готовність надати кораблі для допомоги в експорті зерна з України.

Про це повідомив генсек НАТО Єнс Столтенберг, пише Sky News.

«Греція оголосила, що вони готові надати кораблі для вивезення зерна з України», - сказав Столтенберг на саміті НАТО в Мадриді.

У Мінагрополітики підрахували, скільки зерна росія вже вивезла з УкраїниВід початку повномасштабної війни росія незаконно вивезла з України близько 400 тисяч тонн зерна.

Тим часом прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс заявив, що його країна «має зіграти особливу роль у цих зусиллях, оскільки вона контролює найбільший у світі торговий флот».

«Греція знову пропонує допомогу та підтримку будь-яких зусиль, здійснених під егідою ООН для того, аби зерно, яке зараз знаходиться в Україні, перш за все в Одесі, потрапило до країн, які цього потребують сьогодні», - сказав він.

Нагадаємо, США категорично проти того, щоб росія доглядала українські судна із зерном після того, як запрацює «зерновий коридор» і продовольство почне доставлятися із розблокованих українських портів до пунктів призначення. США не бачать у вимозі щодо огляду жодної логіки.

Європейський Союз офіційно заявив, що тільки росія несе повну відповідальність за створення глобальної продовольчої кризи. Російські політики застосовують голод як зброю, провокуючи нестабільність у світі.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: